Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Σχεδόν Άγιοι» Αρχιμ. Τύχων Σεβκούνωβ

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου Σπάτων, στις 7:30 μ.μ. θα λάβει χώρα έκτακτη Σύναξη, κατά την οποία θα μιλήσει ο παγκοσμίως γνωστός Ρώσος κληρικός και συγγραφέας του βιβλίου «Σχεδόν Άγιοι» Αρχιμ. Τύχων Σεβκούνωβ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για πλείστα όσα σύγχρονα θέματα πού αφορούν στην πρόσφατη και σύγχρονη ζωή της Εκκλησίας της Ρωσίας, όπως και στην πορεία της Ορθοδοξίας και του κόσμου, την οποία και θα συντονίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Η Σύναξη οργανώνεται από την Κοινότητα Νέων Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ» και απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών.

Λίγα λόγια για τον π. Τύχωνα Σεβκούνωβ

O π. Τύχων Σεβκούνωφ γεννήθηκε το 1958 από οικογένεια γιατρών. Το 1982 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Σεναριογραφίας του Πανενωτικού Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογραφίας με ειδίκευση σε λογοτεχνικό έργο.
Μετά το πέρας των σπουδών του έγινε δόκιμος μοναχός στο μοναστήρι των Σπηλαίων του Πσκωφ. Από τον Αύγουστο του 1986 ξεκίνησε ως έκτακτος συνεργάτης του Εκδοτικού Οίκου του Πατριαρχείου Μόσχας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πιτιρίμ (Νετσάεφ).
Το Ιούλιο του 1991 χειροτονείται διάκονος και τον Αύγουστο του ίδιου έτους πρεσβύτερος. Υπηρέτησε στην Ιερά Μονή τού Ντονσκόι τής Μόσχας.
Το 1993 διορίστηκε προϊστάμενος του μοσχοβίτικου Μετοχίου τής Ιεράς Μονής των Σπηλαίων τού Πσκωφ, το οποίο μετατράπηκε σε ενορία του Ιερού Ναού τής Παναγίας τού Βλαδιμήρ τού πρώην μοναστηρίου Σρέτενσκι.
Το 1995 έλαβε το οφίκιο του Ηγουμένου και τον Ιούλιο του 1996 διορίσθηκε Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σρέτενσκι. Από το 1999 είναι Πρύτανης της Aνώτατης Oρθόδοξης Θεολογικής σχολής τού Σρέτενσκι.
Είναι δημιουργός της ταινίας-ντοκυμαντέρ «Ιερά Μονή των Σπηλαίων τού Πσκωφ», που βραβεύτηκε με το Grand Prix (2007) του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χριστιανικών Ορθοδόξων Ταινιών και Τηλεοπτικών Εκπομπών «Ραντονέζ», καθώς επίσης και της ταινίας-ντοκυμαντέρ «Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας – Το βυζαντινό μάθημα», που βραβεύτηκε με το βραβείο Golden Eagle (2008) της Εθνικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών τής Ρωσίας.
Το 2010, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου τού Πατριαρχείου Μόσχας, διορίστηκε Γραμματέας τής Πατριαρχικής Επιτροπής Πολιτισμού, ενώ το ίδιο έτος διορίστηκε μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Τέχνης, παρά τω Προέδρω της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ρωσικής Ορθοδοξίας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην αναγεννημένη ρωσική εκκλησία.
Το βιβλίο του π. Τύχωνος «Σχεδόν Άγιοι, Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα» έχει ήδη ξεπεράσει τα 1.100.000 αντίτυπα στη Ρωσία, ενώ παράλληλα έχει μεταφραστεί σε περίπου 10 γλώσσες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά, παράλληλα με τα ρωσικά και ήδη βρίσκεται στη β´ ανατύπωση. Έχει κυκλοφορήσει σε 3 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αντίτυπα στη Ρωσία και πήρε το βραβείο του βιβλίου της χρονιάς στον αντίστοιχο ετήσιο ρωσικό διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.