Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Σεβ. Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο


Στο Βελιγράδι βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιερώνυμο Κάρμα, ως εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο και προσεκλήθη στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας και να ενημερωθεί και συζητήσει περί των απαιτουμένων ενεργειών για την αποφυλάκιση του εδώ και περίπου ένδεκα μήνες φυλακισμένου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννου στις Φυλακές Σούτκα και Ιντρίζοβο.
Οι συνθήκες δίκης και φυλάκισης του κ. Ιωάννου είναι απάνθρωπες, οι όροι διαμονής του είναι αυτοί ενός κοινού εγκληματία, ζει σε απόλυτη απομόνωση από οποιονδήποτε άνθρωπο, μηδέ της μητέρας και της αδελφής του εξαιρουμένων, με κλονισμένη την υγεία του, μέσα στον ίδιο θάλαμο με άλλους καταδίκους βαρυποινίτες.
Το μένος, ο διωγμός και η βία που ασκούνται από το Κράτος των Σκοπίων εναντίον των Ορθοδόξων της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος ξεπερνά κάθε φαντασία.
Όποιος ενδιαφέρεται  θα μπορούσε ενδεικτικά να ρίξει μια ματιά στο βίντεο που είχε δημοσιεύσει και παλαιότερα η Romfea.gr, όπου παρουσιάζεται η κηδεία του πατέρα μιας μοναχής κάτω από πράξεις μοναδικής ασεβείας οργάνων του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας συζήτησε με την Ιερά Σύνοδο για περισσότερο από μία ώρα και στη συνέχεια συμμετείχε σε ομάδα εργασίας με τον Μητροπολίτη Μπάτσκας κ. Ειρηναίο  (Μπούλοβιτς), ώστε να σχεδιαστούν από κοινού οι από δω και πέρα απαιτούμενες ενέργειες.
Πηγη: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.