Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αιμοδοσία Ορθόδοξης Μαθητείας & Γαλιλαίας 20-6-2015

Χριστός Ανέστη!

Η Κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Ορθόδοξη Μαθητεία» και η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» σας προσκαλούν στην αιμοδοσία που θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρες 9.00-13.00 στην Αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος Χριστού Σπάτων (βλ. χάρτη).

Η ευκαιρία αυτή θα δώσει την δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να εξασφαλίσουν τις ανάγκες τους σε αίμα. Η Αιμοδοσία αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε πράξη το κήρυγμα του Ευαγγελίου για την Αγάπη και να έρθουμε ανθρώπινα πιο κοντά. Ήδη κατά την περασμένη χρονιά, καταφέραμε να καλύψουμε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες σε αίμα για την «Γαλιλαία» και για πολλές άλλες περιπτώσεις.
Οι ήδη καταγεγραμμένοι αιμοδότες της Κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν τις κάρτες τους.
Ελπίζουμε να
επαναλάβουμε την υψηλή συμμετοχή που είχαμε στη τελευταία αιμοδοσία μας. Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να έρθετε, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μας ενημερώνατε για τη συμμετοχή σας με email (δείτε στα πλάγια του ιστολογίου), διότι ένας πιθανός αριθμός συμμετοχών θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε καλύτερα.

Τέλος σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε για την καταλληλότητα του αιμοδότη στις παρακάτω ιστοσελίδες:


Σας περιμένουμε με χαρά.

ΥΓ. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες, το 50% από το συγγενικό περιβάλλον και το 5% από τις ένοπλες δυνάμεις. Η αξιοπιστία και εγκυρότητα των 2 τελευταίων πηγών επειδή δεν γίνεται καθαρά εθελοντικά είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση.
--
Εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας της
Ορθόδοξης Μαθητείας - Κοινότητα Νέων Μεσογαίας & Λαυρεωτικής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.