Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σύναξη Νέων Παναγίας Βλαχερνών Παλλήνης 11.5.2015

Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής 
Κοινότητα Νέων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ»
Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών Παλλήνης


Νεανική Σύναξη

Αγαπητοί,

Χριστός Ανέστη!

Πρώτα ο Θεός, την ερχόμενη Δευτέρα 11.5.15, στις 19:00, θα γίνει σύναξη Νέων (18-35 ετών) στον Ναό μας, την Παναγία Βλαχερνών Παλλήνης. Σ' αυτήν τη σύναξη θα γίνει η προβολή της υπέροχης ταινίας "Μέγας Βασίλειος: Το Λιοντάρι του Χριστού". Είναι η 5η ταινία στη σημαντική Σειρά "Δεν είσαι Μόνος" της κας Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού, η οποία προβάλλεται από την ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ (βλ. το σχετικό site http://www.deneisaimonos.gr/ ).

Η παρακαταθήκη του Μ. Βασιλείου είναι τεράστια, τόσο από θεολογικής, όσο και από κοινωνικής-ανθρωπολογικής πλευράς. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Θα βρείτε συνημμένη και τη σχετική αφίσα.

Η σύναξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα-Αρχονταρίκι του Ναού στην οδό Βλαχερνών 26. Θα μας τιμήσει με την παρουσία της και η κα Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Καλή αντάμωση!

"Ο Μέγας Βασίλειος είναι μια τεράστια μορφή της χριστιανικής εκκλησίας, ένας φάρος που το φως του είναι τόσο δυνατό ώστε να φωτίζει και τις δικές μας μέρες. Πίστευε ότι η εκκλησία πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα έθνη και τους πολιτισμούς, όλους τους ανθρώπους: στους κόλπους της εκκλησίας δεν υπάρχουν άντρες και γυναίκες, ελεύθεροι και δούλοι, οι κοινωνικές διακρίσεις έχουν καταργηθεί, και αυτό ήταν το πιο δυνατό στίγμα στο έργο του Μεγάλου Βασιλείου. Αυτό που αναζητά σήμερα ο κόσμος και έχει ανάγκη να δημιουργηθεί, υπήρχε στην έρημο της Καππαδοκίας πριν από χιλιάδες χρόνια..."

ΠΗΓΗ: http://deneisaimonos.gr/den-ise-monos-megas-vasilios-to-liontari-tou-christou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.