Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΗΟNY BLOOM "O Ευάλωτος Θεός"

Kατά την Ενσάρκωση και την Γέννηση βλέπουμε ότι ο Θεός, εν Χριστώ, παραδίδει τον εαυτό Του στους ανθρώπους με τη μορφή ενός ανυπεράσπιστου παιδιού. Παραδίδεται! Μπορούμε να Τον κάνουμε ό,τι θέλουμε.
Βλέπουμε πώς είναι η θεία αγάπη και, τελικά, πώς πρέπει να είναι η τέλεια ανθρώπινη αγάπη: μια ολοκληρωτική αυτοπροσφορά , ανυπεράσπιστη, ολότελα ευάλωτη που καλεί σε ανταπόκριση. 



Ο Θεός δίνει την Αγάπη Του,δίνει τον Εαυτό Του με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι έτοιμος να μπει στη ζωή μας, να γεμίσει τις καρδιές μας, να θρονιαστεί στη διάνοιά μας, να γίνει η βούληση της βούλησής μας. Για να Του επιτρέψουμε όμως να το κάνει πρέπει να του δώσουμε τον εαυτό μας, πρέπει να απαντήσουμε στην Αγάπη με αγάπη, στην εμπιστοσύνη που ο Θεός δείχνει σ' εμάς να απαντήσουμε με πίστη, δηλαδή με εμπιστοσύνη και πιστότητα σ' Αυτόν.
Και μετά;- Μετά, εμείς, καθένας χωριστά και όλοι μαζί ως Εκκλησία, θα γίνουμε το "Ελθέτω η Βασιλεία Σου", η απαρχή της ολοκλήρωσης του χρόνου, η απαρχή της ένδοξης νίκης.
Δεν αξίζει να αγωνιστούμε για όλα αυτά; Δεν αξίζει να αποστραφούμε καθετί που μας χωρίζει από την ακεραιότητα, καθετί που μας χωρίζει τον έναν από τον άλλον και από τον Θεό, και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γίνει καινή κτίση;
Ας το ξεκινήσουμε τώρα-τώρα που η αρχή έχει έρθει και, κατά κάποιο τρόπο, και το Τέλος είναι ήδη εν μέσω ημών. Ας ξεπεράσουμε όλα εκείνα που δεν μας αξίζουν και ας επιτρέψουμε ο Θεός να μεταμορφώσει νικηφόρα τη ζωή μας!
Δόξα τω Θεώ για την Αγάπη Του!
Δόξα τω Θεώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και για τις ελπίδες που έχει στηρίξει σ' εμάς!

ΑΝΤΗΟNY BLOOM
"O Ευάλωτος Θεός"
Εκδόσεις Εν Πλω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.