Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γαλιλαία : Πρόσκληση Εθελοντισμού 2016

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» θα πραγματοποιήσει, από τον Οκτώβριο 2016 έως το Μάιο 2017, για έκτη χρονιά εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα των εθελοντών της.

Η συμμετοχή των εθελοντών στη λειτουργία της Μονάδας είναι πολύ σημαντική, καθώς συμβάλουν στην εξασφάλιση της ολοκληρωμένης φροντίδας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους και αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες της διεπιστημονικής ομάδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι εθελοντές είναι η μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία, η δημιουργική και ευχάριστη απασχόλησή τους στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, η συντροφιά στο σπίτι ή στο Νοσοκομείο, η κατασκευή δώρων για τους ασθενείς, η γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη της Μονάδας, η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, η ενημέρωση της ευρύτερη τοπική κοινωνία για το πρόγραμμα λειτουργίας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους ασθενείς της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», η εξεύρεση πόρων κ.α.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Η καλή διάθεση είναι σημαντική, ωστόσο δεν επαρκεί. Χρειάζεται επιπλέον φρόνημα μαθητείας και κατανόηση και αποδοχή του πνεύματος της Ανακουφιστικής Φροντίδας, σύμφωνα με τις αρχές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα εθελοντών της Μονάδας είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν ανελλιπώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 40 ωρών, το οποίο περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικές με την εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Ανακουφιστική Φροντίδα, το ρόλο και την αυτοφροντίδα του Εθελοντή στην Ανακουφιστική Φροντίδα, τις δεξιότητες στην επικοινωνία κ.ά. Επίσης, παρουσιάζονται πιο εξειδικευμένα θέματα όπως ο Καρκίνος και τα Συμπτώματά του, η Ψυχολογία του ασθενούς, η Πνευματική Φροντίδα, ο Θρήνος και το Πένθος, ο Θάνατος και ο επικείμενος θάνατος.

Αν επιθυμείτε να γίνεται εθελοντής της Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» μπορείτε να αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο e-mail volunteer@galilee.gr ή να καλέσετε στο 210-6635955. Στη συνέχεια, θα κληθείτε σε προσωπική συνέντευξη με τη Συντονίστρια των εθελοντών. Λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται επιλογή των υποψήφιων εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.