Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σύναξη Νέων 29.4.2015 στον Κουβαρά


H σύναξη της Τετάρτης 29 Απριλίου 2015 θα γίνει στις 8:30 μ.μ., στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) με θεματολογία πνευματική εκ της Βίβλου του Αββά Βαρσανουφίου και Αγ. Ιωάννου Κολοβού.


Ύστερα από τη διακοπή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επαναρχίζουν οι Συνάξεις Νέων στο Μετόχι της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους στον Κουβαρά Αττικής.

Οι Συνάξεις αυτές περιλαμβάνουν επιλεκτική ανάλυση ερωταποκρίσεων από την Βίβλο του Αββά Βαρσανουφίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και στη συνέχεια συζήτηση. Τα μοναδικά αυτά κείμενα έχουν κυρίως εξομολογητικό χαρακτήρα, δηλαδή περιγράφουν την αλήθεια του έσω ανθρώπου, τις κινήσεις των παθών και τα μυστικά των αρετών.
Ως εκ τούτου, οι Συνάξεις αυτές αποτελούν μία σπάνια ευκαιρία μελέτης της ανατομίας του θεϊκού προορισμού του ανθρώπου, της φυσιολογίας του πνευματικού αγώνα και της διάγνωσης και θεραπείας των ασθενειών της ψυχής.

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.