Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Για τις αυτοκτονίες που πλήθυναν στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης

Θλίβει αφάνταστα το γεγονός, ότι οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί τελευταία επικίνδυνα στην Ελλάδα. Τελευταία περίπτωση η χτεσινή στο Σύνταγμα. Τα λόγια των αγίων της Εκκλησίας μας δείχνουν το δρόμο και μας στηρίζουν.





Σε σχέση με τους αυτόχειρες, ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς γράφει σε μια επιστολή του σε κάποιον που προσπάθησε να αυτοκτονήσει: «…Γράφεις ότι όλη η περιουσία σου πωλήθηκε σε τρίτους. Όταν βρέθηκες στο δρόμο χωρίς τίποτα και κανέναν κατευθύνθηκες στο νεκροταφείο αποφασισμένος να αυτοκτονήσεις. Δεν είχες αμφιβολία ούτε δεύτερη σκέψη επ’ αυτού. Εξουθενωμένος από την ταλαιπωρία ξάπλωσες πάνω στον τάφο των γονιών σου και αποκοιμήθηκες. Στον ύπνο σου εμφανίσθηκε η μητέρα σου που σε απείλησε λέγοντάς σου ότι στο Βασίλειο του Θεού υπάρχουν πολλοί από εκείνους που επαιτούσαν στη γη, αλλά ούτε ένας από εκείνους που αφαίρεσαν μόνοι τους τη ζωή τους. Αυτό το όνειρο σε έσωσε από την αυτοκτονία. Όντως η αγαπημένη σου μητέρα σε έσωσε κατά την πρόνοια του Θεού. Άρχισες να επαιτείς και από την επαιτεία να ζεις. Και ρωτάς αν μ’ αυτό καταπατάς το νόμο του Θεού; Θάρρος άνθρωπε! Ο Θεός έδωσε εντολή: ου κλέψεις! Αλλά δεν έδωσε εντολή: μην επαιτείς!...» - πηγή: Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς. Δρόμος χωρίς Θεό δεν αντέχεται. Ιεραποστολικές επιστολές Α΄


Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης γράφει σχετικά με τους αυτόχειρες: «…Όποιος έχει υπ΄ όψι του την επίμονο κακία, με την οποία επιδιώκουν την καταστροφή μας τα άυλα πονηρά πνεύματα, τους αντιστέκεται με αισιοδοξία και δεν πέφτει στην απόγνωσι… Πρέπει να αγρυπνούμε γύρω από την ψυχή μας. Γιατί ο εχθρός, όχι σπάνια, κρύβει τον εαυτό του πίσω από το προσωπείο του εγώ μας και της φιλοδοξίας, υποδύεται τον βοηθό μας και τον υπερασπιστή μας, ενώ στην πραγματικότητα παραμένει άσπονδος αντίπαλός μας… Πόσοι πέφτουν σε απόγνωσι και θέτουν οι ίδιοι τέρμα στη ζωή τους! Οι αυτόχειρες είναι οικτρά θύματα αυτών των ύπουλων επιθέσεων…» - πηγή: Αγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης. Η εν Χριστώ Ζωή μου, λογισμοί μιας οσίας ψυχής. 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση, οι Άγιοι μας και σε αυτό το θέμα είναι οι αληθινοί οδοδείκτες μας στον δρόμο για την αιώνια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.