Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σύναξη Νέων στα Σπάτα 25.5.2016

Συνάξεις Νέων 

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στις 8:30 μ.μ. θα γίνει Σύναξη Νέων, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σπάτων (βλ. χάρτη) με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο με θέμα:

«Τα αποτυπώματα του Αντιχρίστου στην Αποκάλυψη και σήμερα»

Τη φετινή χρονιά οι συνάξεις στα Σπάτα θα έχουν τον χαρακτήρα μελέτης της σύγχρονης καθημερινότητας υπό το φως του θεόπνευστου προφητικού βιβλίου της Αποκαλύψεως.

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Αρχονταρίκι "Ορθόδοξης Μαθητείας" 15.5.2016 στον Άγιο Ραφαήλ

Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», 
Kυριακή 15 Μαΐου 2016

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη*), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Μετρό, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7:30 μ.μ. 

Στο Αρχονταρίκι θα είναι παρών και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Νωρίς το βράδυ ίσως γίνει και κάποια συζήτηση για όσους παρευρίσκονται. 

Το Αρχονταρίκι απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να έρθουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας. 

*Χάρτης - Οδηγίες πρόσβασης:

Επειδή εκτελούνται έργα στον δρόμο του Αγ. Ραφαήλ, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με αυτοκίνητο από τον δρόμο αυτό. Οι πεζοί μπορούν να περάσουν. Υπάρχει, όμως εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης για όσους έρθουν με αυτοκίνητο:

Για όσους έρχονται από την Σπύρου Δάβαρη με κατεύθυνση από τον σταθμό του προαστιακού προς Κορωπί, στα 30 μέτρα πριν το δρομάκι του Αγ. Ραφαήλ μπορούν να στρίψουν αριστερά στον χωματόδρομο, ο οποίος παρακάμπτει τα έργα και καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγ. Ραφαήλ (βλ. χάρτη παράκαμψης).

Εναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να παρκάρουν στον ελεύθερο χώρο απέναντι από το δρομάκι του Αγ. Ραφαήλ (βλ. κίτρινο κύκλο στο χάρτη). 

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τελευταία μας ἐλπίδα, ἡ πρώτη μας ἀγάπη (νέα έκδοση Μητροπολίτου)

Ἡ παρούσα ἔκδοση περιλαμβάνει κείμενα ποὺ ὑπὸ τὴ μορφὴ ὁμιλιῶν, συνεντεύξεων, ἀφυπνιστικῶν ἐγκυκλίων, δηλώσεων ἢ μηνυμάτων πρὸς νέους ἀνθρώπους, κατὰ καιροὺς προσπάθησαν νὰ καταδείξουν τὸ ψέμα καὶ νὰ ὑποδείξουν τὴν ἀπόλυτη ἀνάγκη καὶ τὸν δρόμο τῆς ἀνατροπῆς καὶ ἐλπίδας. Μέσα στὰ ἀσφυκτικὰ καὶ ἀηδιαστικὰ ἀδιέξοδα τῆς σύγχρονης ζωῆς τονίζουν τὶς ρωγμὲς τους καὶ ἐκφράζουν τὴν έλπίδα γιὰ λίγο φῶς. Ναί! Τὰ ἀδιέξοδα παρουσιάζουν ἤδη βαθιές ρωγμές.

Τὰ ὅσα περιλαμβάνονται στὶς γραμμὲς αὐτοῦ τοῦ βιβλίου γράφτηκαν κυρίως κατὰ τὴ διάρκεια τῆς λεγόμενης κρίσης, κάποια ἐδῶ καὶ ἀρκετὰ χρόνια, ἀλλὰ δυστυχῶς διατηροῦν τὴν ἐπικαιρότητά τους καὶ ἐπιβεβαιώνονται ἀπὸ τὴν ἐξέλιξη τῶν γεγονότων μέχρι σήμερα. Τὸ μήνυμα ὅμως ποὺ θέλουν νὰ βροντοφωνάξουν εἶναι ἡ αἰώνια κραυγὴ τοῦ Ἀποστόλου Παύλου: «ὥρα ἡμᾶς ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι» (Ρωμ. ιγ' 11). Μόνον ἄν κάπως ξυπνήσουμε καὶ ἐσωτερικὰ ὑγιῶς ἐπαναστατήσουμε, ἔχουμε ἐλπίδα νὰ ξεπεράσουμε τὴ συμπόρευση μὲ τὸ ψέμα καὶ νὰ ζήσουμε τὴν ἀλήθεια.



Σύναξη Τετάρτης 11/052016 στον Κουβαρά

 Συνάξεις Νέων 


H σύναξη της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016 θα γίνει στις 8:30 μ.μ., στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) με θεματολογία πνευματική από την ασκητική βιβλιογραφία των Πατέρων της Εκκλησίας μας (Ευεργετινός, Γεροντικό κ.λπ). To θέμα θα είναι: 


"Οι ασκητικοί πατέρες και η μυστική βίωση της Αναστάσεως"

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Εθελοντική Δράση: Τοποθέτηση Τροφίμων σε Ράφια 13/05/2016

Αγαπητά μέλη,
Χριστός Ανέστη!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 13 Μαΐου θα γίνει τακτοποίηση της Αποθήκης τροφίμων. Όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν, μπορούν να έρθουν στο Ι. Προσκύνημα της Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα (Αγ. Δημητρίου 23) από τις 7:00μ.μ.

Θυμίζουμε ότι η Αποθήκη βρίσκεται στο υπόγειο του Προσκυνήματος και η πρόσβαση είναι από το γκαράζ.

Σας περιμένουμε να συνδιακονήσουμε!

Εκ μέρους της συντονιστικής της ομάδας
Ορθόδοξη Μαθητεία - Κοινότητα Νέων Μεσογαίας κ Λαυρεωτικής